Életmód

Négy ok, amiért ne szoptass nyilvánosan!

A háromgyerekes anyuka, Kristina Kuzmic egy igencsak megosztó témáról készített nagyon hatásos videót: a nyilvános szoptatást vesézte ki.

Méghozzá a tőle megszokott szókimondó, ugyanakkor rendhagyó formában. Kristina ugyanis, aki három eleven és virgonc gyermek büszke anyukája, fordított egyet az “egész takard el magad – ne takard el magad” dolgon, és ahelyett, hogy egy tüzes hangvételű videót csinált volna a nyilvános szoptatás mellett, inkább fogta magát és összegyűjtött négy érvet ellene.

Négy ok, amiért ne szoptass nyilvánosan!

Egyébként nem is akármilyen érveket. Ha jobban végiggondoljuk, az olyan érveket, mint hogy a “nyilvános szoptatás offenzív és nem ildomos”, vagy hogy a “nyilvánosan szoptató nők direkt mutogatják a kebleiket”, vagy hogy “miért nem takarják el magukat egy kendővel“, leginkább a nyilvános szoptatást ellenzők szajkózzák. Azok, akik valamiért képtelenek megbékélni azzal, hogy a szoptatásnak semmi köze a szexualitáshoz.

Kristin tehát nem csinált mást, mint fogta a leggyakoribb ellenérveket és kifigurázta őket, ezzel mintegy görbe tükröt tartva azoknak, akik ellenzik a nyilvános szoptatást.

Íme, az IRONIKUS videóban elhangzó érvek:

  • A nyilvános szoptatás azért “nem illendő dolog”, mert egyáltalán nem olyan korban élünk, amikor a kebleket vagy a dekoltázst divatos lenne mutogatni.
  • A nyilvános szoptatáshoz használt takaró vagy kendő sem igazi megoldást, azt ugyanis a baba leránthatja, így akár KÉT TELJES MÁSODPERCRE láthatóvá válik az anyuka melle. Egyértelmű, hogy azok a babák, akik lerántják magukról a takarót, elkényeztetett kis szörnyek, hiszen mindenki tudja, hogy takaró alatt enni a világ egyik legkényelmesebb dolga.
  • Azok a nők, akik nyilvánosan szoptatnak, nem azért csinálják, mert a gyerekük valóban éhes. Egyértelmű, hogy azért teszik, hogy elcsábítsák a többi nő férjét azzal, hogy közszemlére teszik a hatalmas, tejtől duzzadó emlőiket.
  • Különben is: minek járnak az anyák egyáltalán az utcára. A társasági életükről lemondtak, mikor megszületett az első gyerekük.

 

Olvass még többet a nyilvános szoptatásról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top