nlc.hu
Életmód
Ha ezt elolvasod, soha többé nem akarsz fürdőrózsával mosakodni

Ha ezt elolvasod, soha többé nem akarsz fürdőrózsával mosakodni

Akármennyire is szeretsz fürdőrózsával mosakodni, ha megtudod, milyen káros az egészségre, kétszer is meggondolod, hogy használd-e a jövőben!

Lehet, hogy jólesik fürdőrózsával átdörzsölni magunkat a zuhany alatt, vagy a kádban, de a bőrgyógyászok azt javasolják, szabaduljunk meg tőle minél előbb!

J. Matthew Knight, a Knight Dermatológiai Alapítvány bőrgyógyásza azzal magyarázza a fürdőrózsák használatában rejlő kockázatot, hogy zuhanyzás után a bőr felső, ledörzsölt rétege a szivacsban marad, némi nedvességgel együtt. Ez a mikrobák elszaporodásához, vagyis gomba és penész kialakulásához vezet.

Az ok, amiért soha többet nem akarsz majd fürdőrózsával mosakodni

Még veszélyesebb, ha borotválkozás után használjuk a fürdőrózsát: így az esetleges apró sebekbe jutva ezek az organizmusok még meg is betegíthetnek bennünket! Ha nem tudsz lemondani a fürdőrózsáról, ügyelj rá, hogy alaposan kimosd használat után, és tartsd száraz helyen! 1-2 hónap után pedig váltsd le egy újra.

 Forrás: Usefulbeautytips

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top