Életmód

Ha ezt elolvasod, soha többé nem akarsz fürdőrózsával mosakodni

Akármennyire is szeretsz fürdőrózsával mosakodni, ha megtudod, milyen káros az egészségre, kétszer is meggondolod, hogy használd-e a jövőben!

Lehet, hogy jólesik fürdőrózsával átdörzsölni magunkat a zuhany alatt, vagy a kádban, de a bőrgyógyászok azt javasolják, szabaduljunk meg tőle minél előbb!

J. Matthew Knight, a Knight Dermatológiai Alapítvány bőrgyógyásza azzal magyarázza a fürdőrózsák használatában rejlő kockázatot, hogy zuhanyzás után a bőr felső, ledörzsölt rétege a szivacsban marad, némi nedvességgel együtt. Ez a mikrobák elszaporodásához, vagyis gomba és penész kialakulásához vezet.

Az ok, amiért soha többet nem akarsz majd fürdőrózsával mosakodni

Még veszélyesebb, ha borotválkozás után használjuk a fürdőrózsát: így az esetleges apró sebekbe jutva ezek az organizmusok még meg is betegíthetnek bennünket! Ha nem tudsz lemondani a fürdőrózsáról, ügyelj rá, hogy alaposan kimosd használat után, és tartsd száraz helyen! 1-2 hónap után pedig váltsd le egy újra.

 Forrás: Usefulbeautytips

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top