Életmód

Tudd meg, mit árul el az arcod az egészségedről!

Az arcunk nemcsak az érzelmeinkről árulkodik. Ha jobban megvizsgáljuk, a vonásainkból, a bőrünk állapotából az is kiolvasható, hogy szolgál az egészségünk.

 A keleti gyógyászatban ezer éve tudják, hogy az arcon kiütköznek az egészségügyi bajok és a rossz szokások. Valóban így van: az érzelmi állapotunkon kívül az arcunk azt is tükrözi, milyen az egészségünk, milyen betegségek, netán hiányosságok húzódnak meg a háttérben. Ezért itt az ideje, hogy más szemmel nézzük magunkat a tükörben, és felismerjük, mit üzen az arcunk.

1. Vékony, beesett arc

Tudd meg, mit árul el az arcod az egészségedről!

Hacsak nem ilyen az arcberendezésed alapból, valószínűleg túlzásba vitted a diétázást és az edzést. A túl sok edzés eredménye, hogy az arcbőr nem jut elég oxigénhez, és ezért válik beesetté az arccsont területe.

2. Püffedt arc

Ha püffedtnek látod az arcod, lehet, hogy nem mozogsz eleget, viszont túl sokat stresszelsz, vagy a kelleténél több alkoholt iszol. A rendszeres mozgással, a stressz csökkentésével és az alkoholfogyasztás minimalizálásával visszanyerheted a ruganyos és fitt arcbőrt.

3. Ráncok

Ha a korod nem indokolja, mégis ráncosabbnak látod magad a kelleténél különösen a szemek területén , akkor lehet, hogy idén túl sok időt töltöttél a napon! A szem területe nagyon érzékeny, és a napsugarak egyből rajta hagyják a nyomukat. 

4. Száraz bőr

A száraz bőr ápolását ne kenőcsökkel kezd: nagyon valószínű ugyanis, hogy helytelen étrend áll a hátterében. A kevés tápanyag- és folyadékbevitel könnyen vezet a bőr kiszáradásához, ezért ügyelj rá, hogy kiegyensúlyozott, gyümölcsökben, zöldségekben gazdag táplálkozást alakítsd ki magadnak.

5.  Sápadt arcbőr

Tudd meg, mit árul el az arcod az egészségedről!

Ha a szokásosnál sápadtabbnak, fakóbbnak látod az arcod, lehet, hogy vashiányos a szervezeted. Fogyassz vasban gazdag ételeket, és gondoskodj a C-vitaminról is, ami elősegíti a vas felszívódását.

6. Sárgás színű bőr

Ha a bőröd egyértelműen sárgás árnyalatot mutat, a májaddal lehetnek problémák. Fordulj orvoshoz, az a biztos.

7. Piros foltos bőr

A piros foltok hátterében a túlzásba vitt kávéfogyasztás és a D-vitamin-hiány állhat. Ha teheted, ne éjszaka dolgozz, és ne nappal aludj, hogy minél több természetes fényhez juss és ne csak a koffein tartson életben.

8. Sötét karikák a szemek alatt

A sötét karikákra nem nehéz magyarázatot találni: kevés alvás, tápanyagban szegény étrend, a dohányzás és az alkohol mind okozhatják őket. Ügyelj rá, hogy meglegyen a napi 8 óra alvás, és törekedj kiegyensúlyozott étrendre.

9. Akné

Az aknés bőr hátterében egyaránt meghúzódhat a zsírokban és cukrokban gazdag étrend, valamint hormonális változások, problémák. Akárhogy is: az egészséges étrend csak segíthet rajtuk.

10. Nevetőráncok a száj körül

Tudd meg, mit árul el az arcod az egészségedről!

A nevetőráncokat sajnos nem csak a boldogság okozza: B- és C-vitamin-hiányt is jelezhetnek. A mosolyok számán ne változtass, de fogyassz több zöld leveles zöldséget és citrusfélét.

Forrás: Brightside

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top