Életmód

5 tipp, hogy megúszd az ünnepeket pluszkilók nélkül

Már alig várod a karácsonyt, de tartasz az ünnepi pluszkilóktól? Ezek a tippek segítenek, hogy egy kiló se szaladjon fel a ünnepek alatt!

 Senki nem szeretné önmegtartóztatással végigszenvedni a karácsonyt, ugyanakkor tartunk a pluszkilóktól is. Tudtad, hogy átlagosan 5 kilót hízunk az ünnepek alatt? A megoldás azonban nem az, ha rá sem nézel a bejglire! Íme, pár hasznos és könnyen alkalmazható trükk, amivel karácsony után is topformában leszel!

1. Ne tilts magadtól semmit!

A kulcsszó a mértékletesség: ahelyett, hogy szigorúan elzárkóznál a finomságoktól, engedj meg magadnak belőlük egy falatot! Egy-két szelet sütemény vagy egy pohár tojáslikőr nem fog meglátszódni a derekadon!

2. Ne indulj el üres hassal!

Az ünnepi időszak csak úgy hemzseg a vendégségektől, vacsoráktól, karácsonyi partiktól. De te ragaszkodj ebben a kaotikus időszakban is a napi étrendedhez, és ne hagyd ki az ebédet, mondván, hogy majd bekapsz valamit az esti buliban – ebből ugyanis könnyen lehet mértéktelen falatozgatás!

3. Csak abból vegyél, amit tényleg szeretsz!

Nem kell minden ínyencségre igent mondanod, amivel megkínálnak! Sokkal jobban jársz, ha csak azokkal a falatokkal bűnözöl, amik a szíved csücskei!

4. Maradj hidratált!

Egész télen problémát okoz, karácsonykor pedig különösen nehéz, hogy odafigyeljünk a megfelelő vízfogyasztásra. Pedig ha a szervezetük kellően hidratált, a kényes másnapokat és a pluszkilókat is könnyebben kivédi.

5. Kávé helyett sétálj!

Karácsonykor végre jut idő a barátnőkre, hogy egy kávé mellett kibeszéljétek az évet. De mi lenne, ha a bekuckózást egy kiadós sétára cserélnétek? Így lesétálhattok pár kalóriát, és legalább olyan frissek lesztek, mint a koffeintől!

MyDomaine

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top