Életmód

Megérkezett a QR-kódos biléta kutyáknak

Ezzel az új találmánnyal remélhetőleg minden elkallódott kutyus könnyedén visszakerülhet gazdájához!

Hamarosan szilveszter, ilyenkor pedig különösen fontos felhívni rá a figyelmet, hogy mindenki ügyeljen a félős kutyusokra, akik a hangzavartól megijedve kitörhetnek a kertből, hogy aztán sokkos állapotban bolyongjanak a környéken.

Megérkezett a QR-kódos biléta kutyáknak

Ilyenkor az is nagyon fontos, hogy ha már megtörtént a baj, az elszökött kutyát könnyedén beazonosíthassák a megtalálók. Erre az egyik legjobb és legelterjedtebb módszer az állatokba ültetett chip, azonban sokan nem frissítik a chipen szereplő adatokat egy esetleges költözés vagy telefonszámcsere után. Arról nem is beszélve, hogy chipleolvasójuk többnyire csak állatmentőknek és állatorvosoknak van, hétköznapi járókelőknek nem.

A Pet Widget egy olyan különleges, QR-kóddal ellátott biléta, ami a kutya Pet Widget-es profiljára viszi a leolvasót. Manapság már minden okostelefon tud ilyen kódot értelmezni, szóval igazán nem nagy kunszt beolvasni, és máris látjuk a kutya összes adatát.

A biléta egyébként 29 dollárba kerül és a Pet Widget oldalán lehet megrendelni – a bilétához tartozó applikációval pedig egy csomó más dolgot is lehet csinálni: például haverkodhatunk a közelben lévő gazdikkal, és lelkifurdalás nélkül megoszthatunk napi 120 kutyás fotót az állatos közösségi oldal felületén.

Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top