Életmód

21 szuperegyszerű diétatipp

Szuperegyszerű diétatippeket gyűjtöttünk össze, melyekkel nemcsak sikeresebb lehet a fogyókúrád, de rádöbbenhetsz, miben hibáztál korábban. Tartsd be a legfontosabb szabályokat, tippeket, és egészen biztosan sikered lesz.

Diétatippjeink egyszerűek, könnyen betarthatóak és komoly felismeréseket is hordoznak magukban. Ha fogyni szeretnél 2017-ben, változtass meg néhány dolgot, nemcsak az étrendedben. Íme.

1. diétatipp

Írd fel egy papírlapra, mennyit szeretnél fogyni, mi a célod, és miért gyűjts össze minél több indokot, miért szeretnél lefogyni. A papírlapot tűzd a hűtőszekrényre.

2. diétatipp

Miután belekezdtél a diétába, szigorúan jegyezd fel, hogy mit fogyasztottál aznap. Még az ásványvizet se felejtsd el a listáról.

3. diétatipp

Készíts magadról egy teljes alakos fotót. Fürdőruhában vagy fehérneműben. Aztán tedd el, ne nézegesd. A diéta végén ismét fotózd le magad, majd nézd meg a két kép közötti különbséget.

4. diétatipp

Írj fel magadnak minél több pozitív gondolatot a fogyókúráról. Például: le tudok fogyni, vagy meg tudom csinálni, vagy kitartó vagyok, elérem a célom, vagy jobban érzem magam a diéta alatt, mint bármikor, stb. Ezeket a mondatokat is tűzd ki a hűtőre, és mantrázd is magadnak minél többször.

5. diétatipp

Minden étkezés előtt és után igyál meg 1-1 nagy pohár vizet.

6. diétatipp

Egészen apró falatkákra vágd fel az ételeket, mielőtt elfogyasztod. Egyrészt úgy tűnik, nem is olyan kevés étel várja, hogy megedd, másrészt az étkezés tovább tart.

7. diétatipp

A tévézés, számítógépezés, mobilozás helyett inkább járj egyet a friss levegőn.

8. diétatipp

Szagold meg az ételeket alaposan, mielőtt elfogyasztanád. Lehet, eddig azt sem tudtad, milyen az alma illata vagy egy paprikáé, paradicsomé. Izgalmas felismerések várnak.

9. diétatipp

Tégy egy tükröt magad elé az asztalra. Ha látod magad enni, tutira kontrollálni is fogod. Hihetetlenül hatékony trükk.

10. diétatipp 

Lépcsőzz napi 10 percet. Felejtsd el a liftet ezentúl. A metró lépcsőjén se álldogálj, sétálj inkább le és fel is. A mozgás felgyorsítja a pulzust, és még a popsinak, comboknak is igencsak jót tesz.

11. diétatipp

Tempósan sétálj napi 45 percet. A 30 perc jó, de nem elég a sikerhez. A mozgással 300 kalóriát égethetsz. Ugye, máris felpattantál a székből?

12. diétatipp

A diéta alatt inkább magad készítsd az ételeidet. A félkészételekben nagyon sok a cukor, a hozzáadott tartósítószer, színezék. Amit otthon készítesz friss alapanyagokból, az ezeknél csak jobb lehet.

13. diétatipp

Csak a főzés és az étkezések idején tartózkodj a konyhában. Mosogasd el az edényeket, pakolj el mindent, aztán “zárd be” a konyhát. Ne keresgélj nassolnivalót, azzal azonnal elrontod a diétát.

14. diétatipp

Az étkezések elé időzítsd a mozgást. Tanulmányokkal igazolták, az étvágyat csökkenti a mozgás. Szóval, győzd le a falásrohamokat. És egyébként is, ha már futottál, tornáztál, akkor miért tömnéd tele magad, nem igaz?

15. diétatipp

Nem egyszerű, de rendkívül hatékony a fogyókúra során, ha a tányérodra az étel felét teszed, mint amennyit egyébként megennél. Rágd meg alaposan, egyél lassan, akkor többnek tűnik majd.

16. diétatipp

A fogyókúra és a diéta idején jobb, ha kerülöd a nagyobb baráti társaságot. Beszélgetés közben sokszor fel sem tűnik, mi mindent eszel meg. Csak még egy pici ebből, csak egy falatka abból, és máris több száz kalóriát tüntettél el, felrúgva a diétás étrendet.

17. diétatipp

Minden étkezéshez párosíts zöldséget. Eheted nyersen, párolva, grillezve. Zöldségekből lelkiismeret-furdalás nélkül ehetsz a diéta alatt is.

18. diétatipp

Kerüld a fehér színű ételeket, így a fehér kenyeret, a kristálycukrot, a rizst, amelyek csak gyorsan felpörgetik a vércukrot. Előbb leszel éhes, és több kalóriát juttatsz a szervezetedbe.

19. diétatipp

Ha lehetséges, kávé helyett inkább zöld teát fogyassz a diéta alatt – édesítés nélkül, legföljebb kevés citromlével. A kávét ugyanis a leggyakrabban cukorral, tejjel, tejszínnel dúsítva készítik, ez pedig gyorsan aláássa a diétát.

20. diétatipp

Cukros bolti gyümölcslevek helyett inkább friss gyümölcsöket egyél. A diéta alatt ugyanakkor a gyümölcsöket is mértékkel fogyaszd.

21. diétatipp

Mosd meg a fogad minden étkezés után. Ezzel nemcsak a fogaidat óvod, de önmagában emiatt is később eszel újra.

25 szuperegyszerű diétatipp és a fogyás sikerül

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top