Életmód

Így fiatalíthatod meg a bőrödet

Idősebbnek látszol, mint amilyen valójában vagy? Így fiatalíthatod meg a bőröd!

A bőrápoló rutin, olajok, krémek és szérumok igen jól hangzanak elméletben, de kevésbé hatékonyak a gyakorlatban. Ha kimerült vagy, esetleg nehéz napod volt, az bizony az arcodon is látszik, hiába kened magadra a legjobb csodakrémeket. De így valóban megfiatalíthatod a bőröd!

Így fiatalíthatod meg a bőröd

Hordj szemüveget!
Ha szükséged lenne rá, mégsem hordasz szemüveget, a szem erőltetésétől mély ráncok alakulhatnak ki a szemed körül. Ugyanez igaz az erős napsütésre is, ezért mindig hordj napszemüveget, igen, télen is.

Ne jojózz!
Ami a leginkább nyomot hagy a bőrödön az nem más, mint a drasztikus fogyás és a jojóeffektus.

Védd magad!
Télen is ajánlatos fényvédőkrémeket használni, mert az UV sugárzás ilyenkor is támad. Ráadásul az a leginkább öregítő hatású sugárzás a bőrödre.

Ne nyomkodj!
Ha kis pattanások jelennek meg az arcodon, semmiképpen ne nyomkodd, mert a körmöd alatti baktériumok elfertőzhetik az arcodon lévő kényes területeket. Ha már nyomkodod, használj cérnakesztyűt vagy frottírtörölközőt. Mégis, a legjobb az lenne, ha inkább kozmetikushoz fordulnál.

Ne füstölögj!
Maradj távol a cigifüsttől. A dohányból a káros anyagok a véráramba kerülnek, onnan pedig egyenes az út a bőrbe, amit szürkévé és pattanásossá tehet.

Olvass tovább arcápolás témában az NLCafén!

Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top