Szépüljünk

Így hat a bőrödre az irodai munka

Az adminisztratív munkát végző nők a nap több mint a felét az irodában töltik, olyan környezetben, amely bőrük egészségének nem tesz jót.

A Koreai Dermatológiai Társaság, a L’Oréal és a Vichy közösen végeztek online felmérést olyan nők körében, akik irodában dolgoznak. A megkérdezettek 88,5%-a válaszolta azt, hogy arcbőre állapota rosszabbodott, amikor irodában kezdett dolgozni. A válaszadók kifejtették, hogy bőrük kiszáradt a nedvesség hiánya miatt, pattanások jelentek meg arcukon, valamint egyéb bőrproblémák léptek fel, melyek addig nem voltak.

Reggel 9 órakor működésbe lépnek a klímaberendezések vagy a fűtés, ami azonnal elkezdi kivonni a nedvességet az arcbőrből, amint valaki megérkezik a munkahelyére. Az iroda levegőtlen, mert az ablakok a fűtés vagy a hűtés miatt egész nap csukva vannak. A bőr kiszárad és elveszíti rugalmasságát. Érzékeny bőrűeknél megjelenik az arc kipirosodása. Vannak, akiknél más problémák is megjelennek, mint például az atópia. Amikor valaki hosszú időn keresztül van kitéve ilyen környezeti hatásoknak, az növeli a ráncokat, csökkenti a bőr rugalmasságát a korábbi állapothoz képest.

A folytatásért kattints a Szépülj természetesen caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top