A sajtmániás konyhájának alapja egy jó sajtreszelő – ezt a verziót egyszerű tárolni és tisztítani is!
Ha nem reszelni akarnánk, hanem hártyavékony parmezánszeleteket vágni, ez lesz a mi eszközünk!
Ha nem ennénk meg a sajtokat azonnal (pff), minimum tartsuk ilyen dizájnos és praktikus papírzacskókban őket!
Csak az igazán elszántak próbálkozzanak a házi sajtkészítő készlettel!
Ez a bájos markolóra hajazó eszköz szintén sajtreszelő – a nagyobb, rusztikusabb darabokért!
Elengedhetetlen néhány jó kés, ha nem akarod (márpedig nem akarod) széttrancsírozni a drága sajtokat.
Egy jó sajt legalább ilyen márványtartót igényel.
Ha még nem vagy profi sajtismerő, de felvágós sajttálat készítenél, csalhatsz egy kicsit ezzel a krétával felszerelt tálalóval!
Az ördög a részletekben rejlik, na meg a mérnöki pontossággal felvágott sajtszeletekben!
És végül egy nagy sajtos könyv, amit egy igazi sajtmániás csak úgy hív: Biblia.
Olvass még többet sajtokról az NLCafén:
- Sajttal minden jobb! 4 mennyei recept sajtrajongóknak
- Készíts sajtot házilag! Egyszerűbb, mint gondolnád