Rimaszombati Fruzsina a Debreceni Egyetem biomérnöki hallgatója, aki a Magro.hu információi szerint már gyerekként is sokat foglalkozott a biológia és a környezet kérdéseivel, ezért került erre a pályára.
Fruzsina korábban jó tanulmányi eredményeinek jutalmául látogathatott egy laborba, ahol megismerkedett a Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék munkatársaival, és az ott dolgozó Pfliegler Walter Péter lett a mentora az Ifjúsági Bolyai Pályázat során. A versenyfeladat egy kutatás elvégzése volt, Fruzsina pedig A sörélesztők egyedülálló evolúciós története: elméleti tanulságok és gyakorlati perspektívák című munkájával nevezett be.
A Debreceni Egyetem információi szerint a kutatás során sikerült létrehoznia egy olyan sörélesztőt, amelynek segítségével gyümölcsös, édes ízű, de alacsony szénhidráttartalmú sör készíthető. Ehhez egy olyan hibrid, a lager típusú söröknél használt élesztőt kellett készítenie, amely ugyanakkor az ale típusú sörök gyümölcsös aromáit idézi.
Az új sörélesztő segítségével készített sör megfelel az Európai Unió génmódosítással kapcsolatos előírásainak, így akár kereskedelmi forgalomba is kerülhet a későbbiekben.