nlc.hu
Életmód

Sörivás-rekord

3 óra alatt 1254 sört ivott meg egy német turistacsoport Mallorcán

A rekordfelállítást újabb ivászattal ünnepelték meg.

Egy, a spanyolországi Mallorcán nyaraló, 55 németből álló turistacsoport a közelmúltban új világrekordot állított fel sörivásban: 3 óra alatt 1254 pohárral fogyasztottak el. A nem mindennapi italozásra az aktív éjszakai életéről ismert Playa de Palmában került sor. A rekorder német turisták korábban nem ismerték egymást, egy WhatsApp-csoporton keresztül egyeztettek egymással és szervezték meg a gigászi ivászatot. Még júliusban egy másik német turistacsoport 3 óra alatt 1111 sört ivott meg, a mostani csoport pedig rajtuk akart túltenni. Az 55 fő 2380 eurós (átszámítva mintegy 880 ezer forintos) számlát fizetett, de legalább sikeresen megdöntötte – több mint 100 sörrel – korábbi rekordot.

A világrekord-kísérlet délelőtt 10:30-kor kezdődött és délután 1 óra körül ért véget. Valójában egy órával tovább tartott, mint a csoport eredetileg számított, mivel eleinte magabiztosan azzal büszkélkedtek, hogy délre biztosan elérik az 1200-as határt. Annyira örültek végül az eredménynek, hogy a nap hátralévő részét mindannyian egy másik tengerparti kocsmában töltötték, ünnepelve.

sörivás rekord,

Egy főre átlagosan 22 pohár sör jutott – Forrás: odditycentral.com

Minden szabályosan történt, nagyon jó csapat volt és nagyon szórakoztató” – mondta el Kai Uwe Kahmann, 62 éves német üzletember, a rekordkísérlet szervezője.

A csoport tagjai óránként átlagosan legalább 10 sört tudtak meginni, így az egy főre jutó átlagos sörfogyasztás a 2 és fél órás ivászat alatt 22 sör volt. Kahmann azt is elárulta, hogy általában nem szokott ennyit inni, és aznap este már este 7-kor lefeküdt.  Állítja, másnap viszont kipihenten ébredt, egyáltalán nem volt másnapos.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top