nlc.hu
Gasztro

Alkoholmérgezés tünetei

60 üveg sört ivott, másfél hónapig volt másnapos

A 37 éves skót férfi négy hete tartó fejfájással és homályos látással ment orvoshoz, mert már nem bírta tovább a macskajajt.

Aki legalább egyszer felöntött már a garatra, tudja, hogy a másnap igen gyötrő tud lenni: hányinger, szédülés, fejfájás és gyengeség árnyékolhatja be a jó közérzetet. A történet főhőse egy skót férfi, aki másfél hónapig volt kénytelen elviselni ezeket a panaszokat, miután legördített hatvan sört, amivel alkoholmérgezésbe taszította saját magát.

Másnaposok

Nem igazán emlékezett arra, mi történt vele négy héttel korábban (Fotó: imdb.com)

A férfi azután kért orvosi segítséget, hogy négy hétig bármivel próbálkozott, egyszerűen képtelen volt csillapítani lüktető fejfájását, és ami ennél is ijesztőbben hatott, a homályos látását. A kórházban dolgozók komolyan vették a tüneteit és alaposan kivizsgálták, ám semmi rendkívülit nem találtak: kizárták a koponyasérülést és a fertőző betegségek lehetőségét, majd a sürgősséggel végzett CT is negatív eredménnyel zárult.

Miután részletesen kikérdezték a férfit az elmúlt hetek történéseiről, szép lassan összeállt a kép, kiderült ugyanis, hogy nagyon rövid idő alatt hatvan sört ivott meg, nagyjából azzal egy időben, hogy a testi kínjai elkezdődtek volna. Kiderült, hogy a tetemes mennyiségű alkohol autoimmun folyamatot indított be a szervezetében, ami miatt jelentősen elnyújtott másnaposság alakult ki nála.

Szerencséjére csak hat héten át tartott a macskajaj, amire az orvosok sem tudtak különösebb gyógymódot javasolni. A mértéktelen alkoholfogyasztás után nagyon fontos gondoskodni a megfelelő folyadékbevitelről (víz formájában!), az alkohol ugyanis nemcsak bódító hatású, hanem dehidratálja is a szervezetet, ami további bonyodalmakat idézhet elő. Ez a skót férfi bizonyára egy életre megtanulta a leckét!

Forrás: Via, Nyitókép: imdb.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top