Életmód

Egyre többet fizetnek a takarítóknak, annyira nincs ember

Főként Budapesten és a Dunántúlon nincs, aki takarítson, pedig egy sok munkát vállaló takarító havi 180-200 ezer forintot is megkereshet.

Felmérést készített a takarítókról a Rendi. A takarításközvetítésre szakosodott online platform arra jutott, hogy a megrendelések alapján másfélszer ennyi takarítónak is tudnának munkát adni, ám nagy a munkaerőhiány. Egy főállású takarító legalacsonyabb bére 110 ezer forint, de ha többet vállal, havi 180-200 ezer forintos jövedelemmel is számolhat. 

A kutatás szerint a dolgozók fele másodállásban végzi el másnál a házimunkát, 80 százalékuk 80-100 ezer forintot keres kiegészítésként. A több munkahelyen dolgozó aktív korúak mellett egyre nagyobb a gyermekükkel otthon levő fiatal anyukák és a nyugdíjukat pótló 60 év felettiek aránya is a takarítók között – ismertette az adatokat Udvardy Szabolcs, a Rendi marketingigazgatója.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top