Először is kezdjük egy jó hírrel: a fogyókúra alatt is szabad nassolni. A kevésbé jó hír, hogy nem mindegy mikor, mit és mennyit. Ha két étkezés között bekapsz egy kis harapnivalót, még jobban is járhatsz, mintha farkaséhesen vetnéd rá magad a főételekre. Ha pedig még ezt a három nassolási aranyszabályt is betartod, a fogyókúrád is biztonságosan roboghat az álomalak elérése felé!
1. A nasi nem egy miniebéd
Míg egy ebéd 400-500 kalória közül mozog, addig egy nasiadag ideálisan 150 vagy kevesebb kalóriát tartalmaz.
2. Kettő, a bűvös szám
A dietetikusok szerint, ahhoz, hogy a nassolnivaló jóllakasson, és ne csak tovább csigázza az éhségünket, kettőt kell tartalmaznia az alábbi tápanyagokból: fehérje (6-10 g), rost (minimum 3 g) és egészséges zsírok (6-10 g).
3. Rostos szénhidrátok
Van az a helyzet, mikor úgy érezzük, majd’ meghalunk egy kis szénhidrátért. Ilyenkor olyat válasszunk, ami rostban gazdag, így elkerülhetjük a túlevést. Ilyen a kukorica, az édesburgonya vagy a gyümölcsturmixok.