Ha szereted a bő tejjel meglöttyintett kávét vagy a nádcukorral édesített feketét, esetleg annyira eretnek vagy, hogy egyszerre raksz bele tejet, cukrot, és még az istenkáromlás gesztusát elkövetve szórsz egy kis fahéjat is a tetejére, sajnos nem mondhatod magad igazi kávérajongónak. Legalábbis nem az olyan “speciális blend, amit a házi pörkölőmön sötétítettem még”-értelemben.
Viszont van megoldás, ha szeretnél hithű kávémester lenni, de nem annyira bírod a kesernyés ízt: egy csipet só. A sóban található nátrium tudományosan igazoltan képes elnyomni a kávé keserűségét, sőt még az ital természetes aromáját is jól kihangsúlyozza. Persze tényleg csak egy iszonyú pici csipetről beszélünk – az viszont állítólag annyira hatékony, hogy még a pocsékabb borokat is simán feldobhatjuk vele!