Életmód

Telefonboltnak álcázott házipatikát leplezett le a NAV

Az adóhatóság emberei 70 millió forint értékben foglaltak le hamis egészségügyi termékeket és 5 millió forint értékben dohányterméket telefonboltnak álcázott zugtrafikokban egy pesti piacon.

A Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóság pénzügyőrei egy testvérpár több, telefontartozékokat árusító boltját ellenőrizték egyidejűleg. Az üzletekben az illegális áru a pultok előtt, a földön dobozszámra hevert. Az összehangolt ellenőrzésen a nagy mennyiségű, adózatlan cigaretta mellett Magyarországon forgalomba hozatalra nem engedélyezett, a gyanú szerint hamis potencianövelő szereket és gyógyszereket találtak a pénzügyőrök.

Az akcióban részt vevő szolgálati kutya megtalálta a boltok utánpótlásbázisaként működő zárt raktárat is, amely szintén dugig volt illegális cigarettával, ajzószerekkel és gyógyszerekkel.

Forrás: Facebook/Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Forrás: Facebook/Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A NAV a mintegy 70 ezer doboz hamis gyógyszert, valamint a megközelítőleg 2000 csomag illegális dohányterméket lefoglalta, a vállalkozók a büntetőfeljelentés mellett pedig további 5 millió forint jövedéki bírságra is számíthatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top