1. Édesburgonya
Hisz még a nevében is benne van! Az édesburgonya sokoldalúan felhasználható, ezért tökéletes lehet, hogy kielégítse a cukor iránti vágyadat – készülhetnek belőle édességek (helló, édesburgonyafánk!), de az is remek rágcsálnivaló, ha csak egy kis fahéjjal és kókuszolajjal megbolondítva megsütjük a burgonyaszeleteket.
2. Sárgarépa
Isteni muffin készülhet péládul a sárgarépából, de sütve jön ki igazán a zöldség édessége. Ha gyorsan kéne a cukorsegély, a szeletekre vágott nyers répa is segíthet – oké, nem olyan, mint egy szelet csoki, de a szent cél lebegjen a szemünk előtt!
3. Édesgyökértea
Egy gyógyhatású, egészséges ital, amely cukor nélkül is kellemes édességet hagy a szánkban. Ha a cukros üdítőkről és gyümölcslevekről próbálunk leszokni, az ilyen természetes édességű tea lehet a legjobb barátunk!
4. Természetes mogyoró- vagy mandulavaj
Elég divatosak mostanában a természetes (nem az agyoncukrozott) magvakból készült vajak, például a mogyoró- vagy a mandulavaj. A magvak természetes édessége és olajtartalma miatt ezek az édes krémek tökéletesek desszertekbe vagy akár smoothie-kba is.
5. Étcsokoládé
És végül a tuti befutó! A magas kakaótartalmú étcsokoládé bűntudat nélkül kínálja a csokifogyasztás semmihez nem hasonlítható élményét. Külön plusz, hogy élénkít, javítja az anyagcserét, és nem mellesleg nagyon finom.