Életmód

Halnia kellett a három szökött oroszlánnak

Az elsőt egy gazda puffantotta le, miután a három nagymacska elfogyasztotta az egyik tehenét. A másik két ragadozót szintén ki kellett lőni.

A három hímoroszlán a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkból szökött meg vasárnap éjjel. A híradások eleinte arról szóltak, hogy négy oroszlán oldott kereket, ám a rezervátum munkatársai később pontosítottak, hogy csak három.

Egy gazda, aki a Kruger közelében lakik, lelőtt közülük egyet, amikor meglátta, hogy a három szökött ragadozó éppen felfalja a farm egyik tehenét – idézte a szóvivőt a BBC hírportálja. Egy másik oroszlánt megsebesített, a harmadik elrohant – tette hozzá Janine Raftopoulos.

A szökött nagymacskákat kereső vadőrök úgy döntöttek, agyonlövik a sebesült állatot és a sértetlent is.

A rezervátum közölte, hogy az utóbbival azért végeztek, mert a tehén húsának fogyasztása “megváltoztatta volna a viselkedését”.

Az is aggodalomra adott okot, hogy ha egyszer már sikerült megszöknie, talán újra és újra megpróbálta volna. “A döntést sokéves tapasztalattal rendelkező állatorvosok és vadőrök hozták” – közölte a szóvivő.

Idén májusban öt másik oroszlán kísérelt meg szökést, a park vadőreinek azonban sikerült befogniuk őket. Két évvel ezelőtt pedig szintén a park egyik oroszlánja, egy Sylvester nevű példány bújt át a villanypásztor alatt. Sylvester három héten át pusztított a környék bárányai között, míg a vadőrök alvás közben el nem kapták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top