nlc.hu
Életmód

Elpusztult a Szabadka mellett talált oroszlánkölyök

Elpusztult a Szabadka mellett talált oroszlánkölyök

A Palicsi Állatkert munkatársai 15 napon keresztül küzdöttek a kisoroszlán életéért, de olyan rossz állapotban volt, hogy nem tudták megmenteni.
A Szabadka mellett talált oroszlánkölyök

Elpusztult az oroszlánkölyök, amelyet szeptember végén találtak Szabadka közelében, és amelynek életéért 15 napon át küzdöttek a Palicsi Állatkert dolgozói – írja a Szabad Magyar Szó.

„Kiki, a kisoroszlán esete sajnos rámutatott arra, hogy mindaddig, amíg vannak olyan emberek, akik szórakozásból vásárolnak vadállatokat, anélkül, hogy ellenőriznék, képesek-e biztosítani a szükséges feltételeket, és figyelmen kívül hagyják, hogy az ilyen állatok tartásához engedély szükséges, addig befogadóközpontjainkba érkezni fognak az olyan madarak, amelyeknek levágták a szárnyait és leragasztották a csőrüket, hogy ne menekülhessenek el, és senki meg ne hallja őket, valamint a különféle állatok, amelyek dobozokba zárva levegő nélkül maradtak, vagy olyanok, mint ez a kisoroszlán” – írta az állatkert a Facebookon.

„Reméljük, hogy az ilyen esetek, amikor a lelkiismeret nélküli tulajdonosok állatokat bántalmaznak, nem fordulnak elő többször – olvasható a bejegyzésben.

A kisoroszlánt szeptember 21-én találták a Szabadka és Csantavér közötti úton. A rossz bőrben lévő állat a Palicsi Állakert állatmenhelyére került, majd a vizsgálatok alapján arra gyanakodtak, hogy a veséje és a mája is leállt. Meg kellett műteni, mert bal lábának combcsontja és részben a jobb lába is el volt törve.

A terápia során az állatorvosok elkerültek minden olyan gyógyszert, amely tovább károsíthatta volna a veséjét és a máját. Miután az oroszlánkölyök elkezdett önállóan inni és enni, remélték, hogy jobban lesz, de szervei feltehetően kezdtek leállni, a hosszan tartó éhezés és gyengeség után az általános állapota nagyon rossz volt.

(Kiemelt kép: YouTube/Sky News Australia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top