nlc.hu
Életmód

Elaltatták a Veresegyházi Medveotthon oroszlánját

El kellett altatni a Veresegyházi Medveotthon fiatal oroszlánját

Úgy volt, megműtik, de olyan rohamosan romlott Nara állapota, hogy erre már nem kerülhetett sor.

Szomorú hírt közölt a Veresegyházi Medveotthon honlapján – szúrta ki a Telex. Az állatkert azt írta, hogy parkjuk lakóját, Narát, a fiatal, 3 éves nőstény oroszlánt „végleges álmába kellett segíteniük”. Az oroszlánról már korábban is tudták, hogy beltenyésztettség miatt bizonyos problémákkal küzd.  Ő és testvére, Nolen szülei ugyanis szintén testvérek voltak. Nyárig ez nem okozott komolyabb egészségügyi problémákat Naránál, június végén azonban mutatkoztak az első arra utaló jelek, hogy gondok vannak.

Nara, az elaltatott hároméves oroszlán, amikor még élt.

Fotó: Veresegyházi Medveotthon

Eredeti tervek szerint megműtötték volna, de végül az állandó állatorvosi ellátás és gyógyszeres kezelés ellenére olyan rohamosan romlott az állapota, hogy erre már nem került sor. Nem bírta volna ugyanis ki a beavatkozást, ezért a medveotthon az állatorvosi csapat tanácsára Nara végleges elaltatása mellett döntött.

Nara a nagyközönség körében igen népszerű volt. Öthetes korában került a medveotthonba, állatgondozóik cumisüvegből táplálták.

Utolsó pillanatig várta a gondozók kényeztetését, ezért nehéz és megrendítő tőle elbúcsúzni

– írták a honlapjukon.

A medveotthon közleményéből az is kiderült, hogy folyamatban vannak vizsgálatok, melyeknek célja kideríteni, mi volt az oka a tragédiának.

Mint ismert, 2019-ben a Veresegyházi Medveotthon nyolc felnőtt és két kölyökoroszlánt fogadott be. Az állatok korábban egy román cirkuszban léptek fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top