Életmód

11 magyar túrázó tévedt el az erdélyi Királykő-hegységben

Eltévedt magyarországi túrázókat hoztak le a Királykő-hegységből a román csendőrök és hegyi mentők.

Nyolcórás mentés eredményeként 11 eltévedt magyarországi túrázót hoztak le szombat hajnalban a Királykő-hegység lábaihoz a román csendőrök és hegyi mentők.

A magyarországi túrázók egy kijelölt úton másztak fel a Királykő-hegység 2000 méter fölötti gerincére, de besötétedett, és nem találták meg a levezető utat. Segélyhívásukra csendőrök és hegyi mentők csoportja indult a keresésükre.

Tartózkodási helyük megállapításához a segélyhívó szolgálat Kovászna megyei, magyarul is beszélő ügynökének a segítségét is igénybe kellett venniük. Az eltévedt túrázó csoportnak 4 nő és 1 gyermek tagja is volt. A csoport tagjait hegymászó eszközök igénybevételével 8 óra alatt hozták le a hegy lábához, ahonnan önállóan folytathatták az útjukat a szálláshelyükre.

A Bucsecs és a Fogarasi-havasok tömbje között elhelyezkedő 2200 méter fölötti sziklás csúcsokkal tűzdelt Királykő-hegység közkedvelt célpontja a magashegyi túrák kedvelőinek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top