Életmód

Csalók próbálkoznak ezzel a szöveggel az OTP nevében

Ismét az OTP Bank nevében próbálnak hozzájutni az ügyfelek adataihoz a csalók, akik ezúttal e-mailben kiküldött biztonsági figyelmeztetésnek álcázták az átverős linket.

Honlapján figyelmezteti ügyfeleit az OTP Bank Nyrt. arra, hogy idegenek adathalász-támadást indítottak a bank ügyfelei ellen egy hamis biztonsági üzenet szétküldésével. A bank óvatosságra és körültekintésre int.

A csaló levél szövege:

Tisztelt Ügyfelünk! Felhívjuk figyelmét, hogy az OTP Magyarország Zrt. Felügyeleti Bizottság kérésére, adatkezelési és adatvédelmi okokból szükséges mobileszközének regisztrációja a rendszerünkben, mivel a telefonszolgáltatók részéről úgynevezett biztonsági rés lehetőséget ad arra, hogy a rendszert támadók lemásolják a SIM kártyájukat és Ön helyett a támadó kapja meg az utaláshoz tartozó SMS kódot, ezzel az Ön tranzakciói illetéktelenek kezekbe juthatnak, ha nem teszi meg a szükséges lépéseket. FIGYELEM A LINKET CSAK TELEFONRÓL TUDJA MEGNYITNI! A Folytatáshoz Kattintson IDE Üdvözlettel: OTP Bank Magyarország

A bank szerint a csalók épp a biztonsági figyelmeztetéshez hasonlító szöveggel próbálják adatait megszerezni, ám a szöveg nem az OTP Bank által hivatalosan kiadott tájékoztatás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top