Aktuális

Ha ilyen emailt kapsz az OTP-től, nehogy rákattints!

Angol nyelvű adathalász e-mailben próbálják megszerezni az OTP Bank ügyfeleinek adatait az internetes csalók.

Egy hamis, adathalász e-maillel próbálják megszerezni az OTP Bank internetes ügyfeleinek adatait azok a csalók, akik a napokban küldték szét átverős leveleiket. A hivatalos banki e-mailekre megszólalásig hasonlító levélben angolul arról tájékoztatják a kedves ügyfeleket, hogy a folyamatos internetes csalások miatt a pénzintézet átalakítja az online bankolásra szolgáló digitális rendszerét, amihez az ügyfél megerősítését kéri.

A levélben lévő linkre kattintva nem az OTP Bank hivatalos oldalára jutunk, hanem a csalók adathalász oldalára, ahol azzal rémisztgetik az OTP-s ügyfeleket, hogy ha nem adják meg 48 órán belül banki adataikat, akkor a bank zárolja a számlát. Természetesen ez nem igaz, aki megadja az adatait, az álbanki felületen, azok a csalókhoz kerülnek.

A bankok – köztük az OTP Bank – sosem kérnek e-mailben ügyféladatokat, vagy a szolgáltatás megerősítését. Az OTP Bank azt kéri azoktól az ügyfeleitől, akik bedőltek a levélnek, hogy hívják a 06-1-3666-666-os telefonszámot. A visszaéléssel kapcsolatban a bank megtette a szükséges jogi és biztonsági intézkedéseket.

Olvass még fifikás csalásokról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top