Életmód

Ez a magabiztos emberek titka!

Mindenki szeretne magabiztosabb lenni, de ez egyáltalán nem olyan egyszerű... most viszont eláruljuk, mi a magabiztos emberek titka!

1. Belül keresik a boldogságot

Talán elcsépeltnek vagy semmitmondónak hangzik, de kimondhatatlanul fontos, hogy a boldogságunkat ne külső forrásokból tápláljuk, hanem belülről fakasszuk. A külső források ugyanis elapadhatnak, belül azonban mindig megteremthetjük a magunk boldogságát – ez pedig borzasztóan magabiztossá tehet majd minket.

Ez a magabiztos emberek titka! 

2. Csak akkor mondanak igent, ha tényleg akarják a feladatot

Nem lehet elégszer ismételni: merjünk nemet mondani! Ha nem vagyunk képesek erre, jön majd a stressz és a szorongás, pedig ha szelektálunk a feladatok között, sokkal magabiztosabbnak érezzük majd magunkat!

3. Többet hallgatnak, mint amennyit beszélnek

Az kiabál, aki fél, míg a magabiztos ember képes csöndben maradni és meghallgatni másokat. Nem érzi, hogy folyamatosan bizonyítania kell, ezért az sem zavarja, ha csendbe burkolózik.

4. Nem félnek a hibáktól

Magabiztosnak lenni nem azt jelenti, hogy sohasem hibázunk. Viszont fontos, hogy vállaljuk fel ezeket a hibákat, ne rettegjünk tőlük, hanem lássuk meg a bennük rejlő lehetőséget, és inkább arra koncentráljuk, mit tanulhatunk belőlük!

HuffingtonPost

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top