Életmód

Párolgó vegyi anyag okozott tömeges rosszullétet Zalaegerszegen

A Zala Megyei Kormányhivatal munkaügyi és munkavédelmi osztálya vizsgálatot folytat, miután a Flex (korábban Flextronics) zalaegerszegi gyáregységében vasárnap este csaknem harmincan rosszul lettek.

A Zalai Hírlapot a kormányhivatal tájékoztatta arról, hogy a zalaegerszegi üzemcsarnokban egy külső vállalkozó padlófelújítást, műgyantaöntést végzett, és a munka során felhasznált vegyi anyag kipárolgott a munkahely légterébe. A gépsorok mellett dolgozók feltehetően ezt az anyagot belélegezve lettek rosszul; fejfájás, hányinger, köhögés volt a panaszuk.

Az üzem elsősegélynyújtói 27 embert láttak el a mentők kiérkezése előtt. Minden dolgozót, aki rosszullétre panaszkodott, rendkívüli orvosi vizsgálat keretében a foglalkozás-egészségügyi szolgálat is megvizsgálja.

A kormányhivatal információja szerint jelenleg minden érintett jó állapotban van. Az üzem biztonságos, hétfő reggel rendben elindult a munka, miután a dolgozókat tájékoztatták az előző nap történt mérgezésről.
A munkavédelmi hatóság vizsgálja a munkavégzés, a padlófelújítás körülményeit.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top