Életmód

10 mérgező barát, akitől szabadulj meg minél hamarabb

A szakítás néha elkerülhetetlen, nemcsak párkapcsolatban, hanem barátságokban is. Ha folyamatosan úgy viselkedik egy barát, hogy rosszul érzed magad tőle, akkor jó eséllyel mérgező embert fogtál ki, inkább szakíts vele minél gyorsabban.

1. Az áldozat

Ez a fajta barát érzelmileg kimerítő számodra, mert körülötte folyton dráma van, amit általában ő generál. Ha próbálsz segíteni neki, akkor rájössz, hogy sokkal inkább csak a sajnálatodra vágyik, nem pedig a megoldási javaslataid kellenek neki.

10 mérgező barát, akitől szabadulj meg minél hamarabb

2. Az ítélkező

Ahelyett, hogy támogatna abban, amit csinálsz, folyton ítélkezik feletted. Állandóan kritizál, az nem jó, ahogy edzel, eszel, kinézel, hajad is milyen és az fickó, akivel randizol, kész katasztrófa. Semmit sem tudsz úgy tenni, hogy az elvárásainak megfelelj.

3. A döntésképtelen

“Mit szeretnél ma este csinálni? Nekem mindegy, te mit szeretnél csinálni?” Nagyjából mindennel kapcsolatban képtelen döntést hozni, az olyan apróságoktól kezdve, mint hogy melyik filmet nézzétek meg a moziban egészen a nagy, egész életére ható döntésekig. Folyton a tanácsodra és a megerősítésedre vár, ezzel áthelyezi a saját élete feletti felelősséget a válladra.

4. A félbeszakítós

Képtelen vagy elmesélni egy sztorit, mert neki mindig közbe kell szólnia, elmondani a felénél a véleményét, majd arra tekerni a beszélgetést, hogy vele mi van. Nem is barátra, csak közönségre van szüksége.

10 mérgező barát, akitől szabadulj meg minél hamarabb

5. A mindenben jobb

Mindegy, hogy mit csináltál, azon ő már túl van, és valószínűleg sokkal jobban teljesített, mint te – legalábbis a saját fejében. Mindig jobbnak kell lennie mindenben, csak második lehetsz mellette.

6. A népszerű

Nagyon vicces és szarkasztikus ember, imádják általában a többiek, de egy idő után észreveszed, hogy a szarkazmusa átcsap néha gonoszkodásba. Ettől eszedbe jut, hogy mi mindent mondhat rólad is a hátad mögött. Általában csak akkor akar veled találkozni, ha szüksége van valamire tőled, mert az egója nagyobb, mint amennyire kötődik hozzád.

7. A rosszlány

Jó szórakozás vele bulizni egy ideig, de folyton olyan dolgokra akar rávenni, amik számodra kényelmetlen helyzeteket generálnak. Veszélyben érezheted még a párkapcsolatodat is tőle, úgy látod, mintha rá akarna repülni a pasidra folyton.

10 mérgező barát, akitől szabadulj meg minél hamarabb

 

8. A megfelelési kényszeres

Ahelyett, hogy őszintén elmondaná a véleményét és építő tanácsokat adna, semmi mást nem mond, csak amit hallani akarsz, mert fél, hogy nehogy elveszítsen.

9. A számonkérő

A barátságok adok-kapok alapján működnek, de ő egy kicsit túlzásba viszi és alaposan számon tartja, hogy ő mennyi szívességet tett neked. Ha nem teszel meg mindent azért, hogy folyton egálban legyetek, akkor mélységesen megsértődik és közli, hogy kihasználod.

10. A régi bútordarab

Lehet régi, még iskolai barátságokat ápolni, de a régi bútordarab nem tudja elengedni a múltat, és állandóan lovagol a régi történeteken. Értékeled, hogy milyen sok emlék köt össze vele, de időközben kinőttetek egymásból, már nincs sok közös bennetek, az pedig nem érv a barátságra, hogy már milyen régóta ismeritek egymást. Kérdezd meg magadtól, hogy ez a kapcsolat előre visz vagy csak hátráltat, ennek alapján el tudod dönteni, hogy helye van az életedben vagy sem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top