Életmód

Frissíts citrusokkal kívül, belül!

Augusztus dereka van, és még mindig tombol a nyár. Testünk és lelkünk is szomjazza a felfrissülést. Ehhez pedig mi lenne jobb, mint kihasználni a citrusok frissítő hatását? Tetőtől talpig, kívül-belül segíthetnek a szervezetünknek.
Frissíts citrusokkal kívül, belül!


Szomjoltónak, limonádé egy kis extrával

Keverd a gyümölcsöket. Narancs, lime, citrom, tökéletes kombináció, ha mindezt megbolondítod ízesített jégkockával, garantált a felüdülés.

A jégkocka elkészítéséhez ne csak a vizet fagyaszd le, inkább készíts citromos-mentás jégkockát. Fél kg citrom és lime kifacsart levét és egy csokor összeturmixolt mentalevelet fagyassz le a jégkockatartóban. Egy nagy pohárban kicsit nyomkodd össze a citrusokat, a friss mentát, dobd bele az ízesített jégkockákat, és öntsd fel hideg vízzel. Szerintünk cukor nélkül az igazi, de ha ragaszkodsz az édesebb ízhez, akkor egy kis cukorsziruppal még megbolondíthatod.

Frissíts citrusokkal kívül, belül!

Az emésztésünknek – grapefruit

Megkockáztatom, hogy még a kávénál is frissítőbb hatása van, ha reggelire elfogyasztasz egy fél pink grapefruitot. A napi C vitamin bevitel szinte 100%-át fedezi, sok benne a kálium, és csodálatos íz világa nemcsak az ízlelőbimbóidat, de az emésztésedet is felébreszti.

Ebédre és vacsorára is választhatod, mondjuk grillezett hal vagy csirke mellé. A zöldsalátádat bolondítsd meg vele. Egy fél fejes salátát tépkedj össze, vágj fel hozzá 1-2 paradicsomot kis kockákra, facsard rá egy fél grapefruit levét, a másik felét pedig kockázd fel, és keverd össze. Fantasztikusan frissítő, és nem utolsó sorban a fogyókúrádat is remekül támogathatod vele.

Frissíts citrusokkal kívül, belül!

A bőrünknek – narancs

A frissítő zuhanyzáshoz válassz hidratáló narancsos tusfürdőt, percek múlva érezni fogod a különbséget. A narancs, a nap és a víz szárító hatását is ellensúlyozza. Ha úgy érzed a nyaralás kicsit megviselte bőröd, akkor próbáld ki ezt a pakolást, mert igazán csodát tesz a száraz, vízhiányos bőrrel.

1 csapott evőkanál tejfölbe csepegtess 5 csepp friss narancslevet. Keverd össze, és kend az arcodra, 10 perc múlva érezni fogod, milyen bársonyossá válik tőle.

Frissíts citrusokkal kívül, belül!

A lábunknak – cédrátcitrom

Ez a gyümölcs, a citrom és a narancs rokonának tekinthető. A franciák által a “Szépség Szigeté”-nek nevezett Korzika egyik legfontosabb kiviteli cikke már évszázadok óta. A latinul Citrus Medica-nak nevezett növény egyike az eredeti, tehát nem nemesített citrusféléknek. Alacsony savtartalma és friss illata mindenképpen hozzájárul népszerűségéhez. Különleges illóolajokban gazdag, ezért torták, sütemények ízesítésére is használják. Ez az ősi citrusféle, elsősorban nem táplálékként, hanem gyógyszerként szolgált: húsával és préselt olajával tengeribetegséget, tüdő- és bélbajokat kúráltak, de használták vallási szertartásokhoz is. Napjainkban egyre népszerűbb összetevője különböző dermokozmetikai krémeknek, kozmetikumoknak, elsősorban energizáló és tonizáló hatása miatt használják.

Frissíts citrusokkal kívül, belül!

A nyári meleg, a magas sarkú cipő, elnehezíti a lábainkat. A lábunkban lévő erek, a gravitáció miatt, állandó nyomásnak vannak kitéve. Ezen a problémán is segíthet a Cedralex, amely a cédrátcitrom erejével segít könnyűvé varázsolni a lábaidat.

Hogy mit tud még a Cedralex?

Hidratál
Gyorsan felszívódik, és intenzív hidratáló hatást fejt ki.

Frissít
Acédrátcitrom mellett mentol is van benne, ami azonnali hűsítő érzést nyújt

Nyugtat
A korzikai cédrátnak köszönhetően enyhíti a láb fáradtságát, elnehezülését.

 

Frissíts citrusokkal kívül, belül!

A Cedralex® az ősi gyümölcs különleges tulajdonságait kihasználva megszabadítja a modernkor emberét a fáradt- és elnehezült láb érzésétől.

Frissíts citrusokkal kívül, belül!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top