Életmód

Súlyos bírságot kapott a melegeket kitiltó budai uszoda – frissítve

Egymillió forintos bírságot kell fizetnie a MOM Uszoda és Sportközpontnak, amiért februárban megtagadták a centrum használatát az Atlasz LMBTQ Sportegyesülettől.

Februárban mi is beszámoltunk arról, hogy egy LMBQT sportegyesületet egyszerűen kitiltott az uszodából a MOM Uszoda és Sportközpont. Az Atlasz LMBTQ Sportegyesület az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál (EBH) tett panaszt hátrányos megkülönböztetés miatt.

Az EBH augusztusi határozatában az Atlasznak adott igazat, és egymillió forintos bírság megfizetésére kötelezte a MOM Uszoda és Sportcentrumot. Az eljárás során kiderült, hogy a sportcentrum házirendjét utólag igazították hozzá az intézmény jogi érveléséhez, illetve a pályafoglaltsági és jegyeladási adatok sem igazolták a centrum érvelését.

Az Atlasz Sportegyesület tizenhárom éve biztosít sportolási lehetőséget leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer tagjainak, hogy olyan környezetben élhessenek a sportnak, ahol nem kell rejtegetniük saját identitásukat. Az egyesület hét szakosztályt működtet, mintegy százötven sportolóval.

Frissítve:

A Hegyvidéki Sportcsarnok es Sportközpont Kft.-nek az NLCaféhoz eljuttatott állásfoglalása szerint:

“A Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont Kft. nem ért egyet a Egyenlő Bánásmód Hatóság döntésével és haladéktalanul kezdeményezi a határozat bírósági felülvizsgálatát.Ennek oka, hogy az Atlasz LMBTQ Egyesület ügyvivője sérelmének orvoslása érdekében nem a sportlétesítmény ügyvezetőjét kereste meg, hanem a sajtót, jelentősen rontva a HSK jó hírnevét. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság elmarasztalta a HSK-t, holott az tényekkel alátámasztva bizonyította, hogy hátrányos megkülönböztetést nem valósított meg. A HSK számos példával, szakmai érvvel és objektív adatokkal igazolta, hogy a Vizes Világbajnokság előtti uszodafelújítások miatt keletkező vízfelület hiányra tekintettel az elmúlt egy évben más új szerződéses partnereknek sem tudott vízfelületet biztosítani, hiszen a lakosság és a meglevő szerződéses partnerek kiszolgálása magasabb prioritást élvez.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top