Életmód

Turistákat gázolt a troli az Andrássy úton

Az elütött gyalogos közül az egyik súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, őt helyszínen újra kellett éleszteni. A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint külföldi turistákat gázolt a troli.

Trolibusz gázolt el gyalogosokat Budapesten, az Andrássy úton szombat délután. Az Izabella utca kereszteződésében kanyarodás közben két embert ütött el a troli. Egyikük könnyebben sérült, de a másik súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Egy külföldi turistacsoport két tagja figyelmetlenül lépett le az úttestre, s ekkor történt a gázolás – mondta el a BKK fődiszpécsere. 

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A mentők két mentőautóval érkeztek a helyszínre, ahol két férfit kellett ellátniuk. Egy 45 év körüli férfit ellátás közben újra is kellett éleszteni. Végül súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba. A másik, 30 év körüli férfit az elsődleges vizsgálat alapján könnyebb sérülésekkel vittek kórházba.

A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Jelenleg minden irányból araszol a kocsisor, a műszaki mentés és a helyszínelés miatt a következő órákban is dugókra lehet számítani. A baleset a troliközlekedést nem akadályozza.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top