Életmód

4 sportolási tipp anyáknak

A kisbabás mindennapok kész időnyelők, az ember egész nap rohan, csinálja, estére hulla. Sportolni? Mikor? Erre adtunk most szuper 4 tippet.

Gyerek mellett sportolni kész kihívás, mégis mindenkit arra buzdítunk, sportoljon, és nem azért, hogy csinosabb legyen, könnyebben visszanyerje korábbi alakját, hanem hogy kikapcsolódjon, így pedig mind lelkileg, mind testileg egészségesebb és kiegyensúlyozottabb legyen. Közhely, de igaz: boldog mama, boldog baba. Összeszedtünk hát most négy tippet, hogyan is mozoghatsz a kisbabás mindennapokban.

1. Eddz online!
Az online edzések egyre népszerűbbek, mert az élőben közvetített órák sokkal életszagúbbak, mint az előre elkészített fitneszvideók. Ráadásul ezen mozgásformához még csak a lakást sem kell elhagynunk, elég bekapcsolnunk a számítógépünket, előfizetni, majd a megfelelő időpontban a megfelelő órába bekapcsolódni. Rugalmasan, otthon tornázhatunk, míg a csemete alszik vagy éppen játszik.

2. Fuss babakocsival!
A babakocsis futás mára egy mozgalommá nőtte ki magát. A Fuss babakocsival Facebook-csoportot alapító Fruzsi és Zsolti például ezt vallja: „Lehet aktívan sportolni akkor is, ha baba születik. Vonjuk be őt is, fussunk babakocsival!” A babakocsis futáshoz nem kell más, csak megfelelő terep, egy futócipő és egy nagyobb kerekű babakocsi. Könnyen a mindennapokba illesztheted, ráadásul két legyet üthetsz egy csapásra, hiszen te mozogsz, a gyerek levegőzik.

3. Gyalogolj háti babával!
Ha nincs hova tenned a babádat, akkor sem kell lemondanod a sportról. Az úgynevezett a Mamin baba hordozós latin fitnesztől kezdve a Babygym órákon át a Bike with baby hordozós spinningig rengetegféle hordozós mozgásforma közül választhatsz. Ha pedig nem akarsz órákra járni, akkor gyalogolj, míg a baba a hátadon szundít – meg fogsz lepődni, hogy a többletsúllyal végzett rendszeres mozgás mennyire erősít.

4. Izmosodj babázás közben!
Csíkos Luca ikerlányok és egy kislány anyukája, és a mamiedzés koronázatlan királynője. Instagramon megosztott videóiból számos tippet kaphatunk arra, hogyan is izmosodjunk babázás közben. A hintáztatáskor vagy éppen strandolás alkalmával végezhető gyakorlatok mellett rengeteg ötletet találunk nála.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top