Életmód

Végigfutja a Dunát a magyar ultramaratonista

Hídvégi-Üstös Pál végigfutja a Duna teljes, 3 ezer km hosszú partszakaszát, jövő héten ér Magyarországra.

Hidvégi-Üstös Pál magyar ultramaratonista egyedülálló sportteljesítményre készül azzal, hogy a végigfutja a Duna teljes partvonalát a Duna Régió Stratégia magyar elnökségének támogatásával – számolt be az Időkép. A sportoló célja, hogy kivételes teljesítményével felhívja a figyelmet a környezetbarát közlekedés fontosságára a Duna Régió Stratégia soros magyar elnökségének évében.

A futás előkészítéseként két hónappal ezelőtt a sportoló 750 km-t tekert 150 éves velocipedjével a Duna magyarországi szakaszának mindkét oldalán, melynek során konzultált a Duna menti települések önkormányzataival a folyóhoz kapcsolódó fejlesztési elképzelésekről, egyben tájékoztatást nyújtott a Duna Régió Stratégia éves elnökségéről és annak célkitűzéseiről.

Hidvégi-Üstös Pál szeptember 21-én indult el a Fekete-erdőben található Donaueschingenből, és fut a Fekete-tengeri torkolatig 10 országon keresztül.

Az ultramaratonista sportoló a Duna Régió Stratégia Éves Fórumának első napján, október 18-án érkezik Budapestre. A különleges sportesemény zárása december 8-ra várható, amikor Hidvégi Üstös Pál megérkezik a Duna Fekete-tengeri torkolatához.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top