Életmód

Megállt a célegyenesben a magyar futó, csak azért, hogy a sporttársán segítsen

Pölczman Péter a New York-i maraton célegyenesében volt, amikor meglátta, hogy sporttárs bajba jutotta

Pölczman Péter célja az volt, hogy 3 óra 10 perc alatt teljesítse a New York City Maratont, de nem sikerült bejutnia a kívánt szintidő alá. Már a célegyenesben haladt a maratoni futó, amikor meglátta, hogy az egyik versenytársa teljesen elkészült az erejével, és szinte fél­ájultan szédeleg az utcán – írta meg a Kemma.

New York City Marathon / Forrás Getty Images

Péter szerint az efféle látvány egyáltalán nem szokatlan az ilyen hosszú távokon, és ő rögtön sportemberi kötelességének érezte, hogy segítsen bajtársán. Megállított egy másik futót, akivel közösen átkarolták és az utolsó négyszáz méteres szakaszon segítettek neki, így a résztvevő bár nem nagyon volt magánál, végül Pölczman Péter és egy lelkes társ révén szintén teljesítette a maratont, írja a lap.

A futóért célba érése után mentők érkeztek. „Ez volt az idei maraton hozzáadott értéke, hogy nemcsak magamért, hanem érte is futottam” – mondta New York-i élményéről Pölczman Péter.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top