Életmód

TEK: él, és jól van a Nigériában elrabolt magyar

A terrorelhárítás biztató híreket közölt a Nigériában elrabolt magyar tengerészről. Hónapokba telhet, amíg kiszabadítják.

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója arról számolt be, hogy él és a körülményekhez képest jól van az a magyar tengerész, akit nigériai kalózok raboltak el kedden. A terrorelhárítók vezetője hozzátette, hogy csak a magyar túszról számolhat be felelősséggel, de az ő állapotáról megerősített információk vannak.

Elmondta, hogy perceken belül felállt egy krízisközpont a TEK-nél, együttműködnek a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, valamint felvették a kapcsolatot minden olyan társszervvel és szolgálattal, amelynek a segítségére szükség van. Nemzetközi team vesz részt a tárgyalásokon jelenleg – hangzott el az M1 aktuális csatornán.

„Minden olyan helyet elfoglaltunk ma térben a világban, ahol hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy sikeresen hazahozzuk ezt a magyar embert” – közölte. Jelezte azt is, hogy minden olyan információt megadnak az érintett családjának, amely átadható, és segít átvészelni ezt az időszakot.
    
Hajdu János kitért arra is: először azt kell megtudni egy olyan tárgyalásnál, mint a mostani, hogy azokkal tárgyalnak-e, akiknél valóban túszok vannak, azokkal, akiknél a magyar túsz is ott van. Ez megtörtént az elmúlt 48 órában, innentől kezdve lehet minden másról beszélni. Arra a kérdésre, hogy mennyi időbe telhet a túsz kiszabadítása, a TEK főigazgatója úgy válaszolt, azt gondolja, 

egy-két hónap reális idő lehet erre, hat hónapnál már elhúzódó ügyről lehet beszélni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top