Életmód

Bordélyházból szabadított ki egy magyar lányt a bécsi rendőrség

Bordélyházból szabadított ki egy tizenhat éves magyar lányt a bécsi rendőrség. A fiatalt akarata ellenére tartották az örömtanyán – közölték az osztrák hatóságok pénteken.

A magyar lánynak telefonon sikerült felvennie a kapcsolatot szüleivel, akik értesítették a rendőrséget. A rendőrök egy bordélyházi ellenőrzés során rátaláltak a magát hamis papírokkal igazoló fiatalra.

A 16 éves lányt szeptember óta eltűntként tartják nyilván Magyarországon” – mondta el Irina Steirer rendőrségi szóvivő. Steirer úgy tudja, hogy a nagykorúságát igazoló hamis dokumentumokat még hazájában szerezhette be. „Ezt követően önként jött Bécsbe, és önként kezdett el dolgozni a nyilvánosházban” – tette hozzá a szóvivő. Szerdán azonban felhívta szüleit, és azt mondta: haza akar menni, de nem engedik el.

Miután a lány ezt az ellenőrző hatóságoknak is megerősítette, azok átadták őt a LEFÖ nevű szervezetnek, amely a nőkereskedelem áldozataival foglalkozik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top