nlc.hu
Életmód

Prostitúcióra kényszerített magyar nő

Prostitúcióra kényszerített és éheztetett egy nőt egy magyar pár Ausztriában

Nem gondoskodtak róla, enni és inni is csak másoktól kapott.

Súlyosan kiszolgáltatott helyzetben lévő nőt kényszerített prostitúcióra Ausztriában egy budapesti férfi és nő – számolt be a Police.hu alapján a 24.hu.

Prostitúcióra kényszerített és éheztett egy nőt egy magyar pár Ausztriában

Prostitúcióra kényszerített és éheztett egy nőt egy magyar pár Ausztriában. Illusztráció: Getty Images

Az élettársi kapcsolatban álló gyanúsítottak 2019 év nyarán egy mentálisan sérült magyar állampolgárságú fiatal nőt fenyegetéssel arra kényszerítettek, hogy velük utazzon Ausztriába, ahol egy bordélyházban L. Eszter felügyelete mellett prostitúciós tevékenységet kellett folytatnia egy héten keresztül.

Az ebből befolyó teljes bevételét (megközelítőleg ezer euró) a gyanúsítottak elvették, azt saját megélhetésükre fordították. A gyanúsítottak a fiatal nő ellátásáról egyáltalán nem gondoskodtak a bordélyházban, csak másoknak köszönhetően jutott enni- és innivalóhoz.

A büntetőeljárást Ausztriában rendelték el, majd az osztrák büntetőeljárást felajánlották Magyarország részére. A nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján az Emberkereskedelem Elleni Osztály állománya a Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóság munkatársaival együttműködésben augusztus 24-én a reggeli órákban Budapest XVIII. kerületi lakcímén intézkedés alá vonta L. Esztert, ahol kutatást tartottak, majd gyanúsítottként hallgatták ki. Élettársát, T. Józsefet augusztus 25-én hallgatták ki gyanúsítottként.

A minősített emberkereskedelem bűntett büntetési tétele 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés.

A prostituáltak helyzete

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top