Életmód

Eljött a gumistól, kiesett a kereke

Bíróság dönt majd annak pécsi autószerelőnek a büntetéséről, akinek gondatlansága miatt menet közben esett ki egy autó kereke, közvetlenül a nyári gumik cseréje után.

Vádat emeltek egy pécsi autószerelő ellen, aki nem ellenőrizte a kerekeket a gumicsere után egy gépkocsin. Gondatlansága következtében az autó kereke menet közben kiesett.

A pórul járt autós 2017 májusában vitte el a gépkocsiját egy pécsi autószerelő műhelybe kerékcserére. A szerelő a gumiszerelést szakszerűtlenül végezte el, ugyanis a kerékcsavarokat nem rögzítette megfelelően, és azok rögzítettségét sem ellenőrizte. Az ellenőrzést sem kézi mechanikus kulccsal, sem nyomatékkulccsal nem végezte el miután a gépkocsit az emelőről leengedte.

Ezt követően a még elégedett tulajdonos a személyautóval a telephelyről távozott, de mindössze két kilométert tett meg a nyári gumikon, amikor a kocsi bal első kereke kiesett, mert kitekeredtek a kerékcsavarok.

Kiderült az is, hogy a bal hátsó kerék összes kerékanyája, illetve a jobb oldali két keréknél is egy-egy csavar laza volt.

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a trehány pécsi autószerelő ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top