Életmód

Ez a kütyü szoktathat le a mobilozásról

A mobiltelefon függőség egyre nagyobb problémát jelent, erre szolgáltathat megoldást egy újfajta kütyü, ami egy játéktelefon és egy fidget spinner házasságából született.

Akármennyire is nehéz tudomásul vennünk, az okostelefon-függőség már rengeteg embernek okoz súlyos problémákat. Állandóan a telefonunkhoz vagyunk kötve, szinte alig  vagyunk hajlandóak elszakadni tőle, és annyit babráljuk, hogy közben elfelejtünk kommunikálni a körülöttünk lévő emberekkel.

A The Substitute Phone egy fidget spinner és egy játéktelefon házasságából született, és kábé annyi a lényege, hogy megpróbáljuk inkább ezt birizgálni ahelyett, hogy a kijelzőt görgetnénk. Az eszköz abból indul ki, hogy néha tényleg csak a kezünkbe égetett mozdulat a baj: a billentyűzár feloldása, az ide-oda görgetés annyira rutinná vált, hogy sokszor már teljesen értelmetlen módon, feleslegesen is csináljuk. Az eszköz súlyra nagyjából annyit nyom, mint egy átlagos okostelefon, a kis köveket pedig kedvünkre görgethetjük benne. 

A telefonhelyettesítő kütyüt megalkotó osztrák dizájner, Klemens Schillinger úgy tervezte meg az eszközt, hogy gyakorlatilag semmi mást ne lehessen csinálni vele – persze éppen ez a lényege.

 

Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top