Életmód

Ne lepődj meg, ha szelfit kér tőled a Facebook

Tovább fokozza a felhasználói biztonságot a Facebook és a kétlépcsős beléptetés mellett újabban szelfit kér a bejelentkezéshez. Persze nem minden esetben, csak ha valami gyanús.

Már régóta elérhető a Facebookon is a kétlépcsős hitelesítő rendszer, ami a felhasználó nevén és jelszaván kívül egy SMS-ben vagy applikációval generált kód megadását is kéri. A Facebook tesztjelleggel szelfit is kér azoktól a felhasználóktól, akik gyanús körülmények között próbálnak bejelentkezni az oldalukra.

Ilyen gyanús körülmény lehet például, ha a Föld egy más pontján akarunk bejelentkezni, mint legutóbb tettük. Ilyenkor egy olyan képet kér a Facebook, amit eddig még sosem töltöttek fel az oldalra. A képet arcfelismerő algoritmus veti össze a felhasználói fiókban lévő képekkel, és ha van egyezés, a felhasználó beléphet.

Kérdés persze, hogy azoknál a felhasználóknál, akik egyáltalán nem osztanak meg magukról képet, hogyan működhet ez a védelmi funkció.

The Verge

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top