Életmód

5 nappal azután, hogy stroke miatt kórházba került, elhagyta a férje

A 37 éves brit nő azt mondja, a férje azután lépett ki házasságukból, hogy kiderült, a stroke miatt többé talán sosem fog járni.

Riona Kellyt nagyjából két éve, 2015 márciusában szállították a halifaxi kórházba, miután egyik pillanatról a másikra lebénult. „Deréktól lefelé egyszer csak semmit sem éreztem. Nagyon megijedtem” – mondja a nő a New York Postnak, majd hozzáteszi, a gerincében kialakult stroke miatt bénult le. „Nagyjából öt napja lehettem kórházban, mikor a férjem közölte velem, hogy válni szeretne. Mindezt közvetlenül azután, hogy kiderült, talán sosem állok többé lábra.”

Kelly azt mondja, a következő időszakban legjobb barátnője, Sarah és négy gyermeke tartotta benne a lelket. „Ők voltak azok, akik átsegítettek életem legnehezebb időszakán” – mondja. Visszatekintve már látja, hogy rettenetes volt a házassága: „Szenvedés volt az egész, nem tagadom, de a stroke utáni mégiscsak olyan időszak volt, mikor mindennél nagyobb szükségem lett volna egy társra.”

A négygyerekes édesanyának végül a férje nélkül kellett új életet kezdenie – immár kerekesszékben. „Akkoriban gyűlöltem magam. Úgy éreztem, mikor az utcára mentem, hogy mindenki engem néz.” Kelly a New York Postnak bevallotta azt is, hogy ha akkor lett volna lehetősége befejezni az életét, habozás nélkül megtette volna.

A fizikoterápia, no és persze a személyi edzője változtatta meg az életét. Mikor a terápia hatására megtette első lépéseit, új erőre kapott. „Az elején 25 percre volt szükségem, hogy megtegyek 16 lépést. Elmondani se tudom, mennyire szenvedtem.” Aztán a rehabilitáció alatt Kelly megismerkedett a 35 éves Keith Masonnal. „Azonnal beleszerettem, de sokáig nem mutattam. Épp elég sok minden foglalkoztatott enélkül is.

Keith és Kelly kapcsolata végül csak a fizikoterápia után fordult komolyra. Ennek már 11 hónapja. Kelly azóta segítség nélkül tud járni, sőt kerekesszékkel két maratont is teljesített.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top