Életmód

LMBTQ-központot nyit palotájában a meleg herceg

Szállást, orvosi ellátást és oktatást biztosít majd a rászoruló homoszexuálisoknak.

Manvendra Singh Gohil, India egyetlen vállaltan homoszexuális hercege bejelentette, hogy LMBTQ-központot létesít a palotájában. 

Indiában hatalmas nyomás nehezedik a családjuk részéről azokra, akik felvállalják a másságukat. Házasságra kényszerítik őket vagy kidobják otthonról. Gyakran nincs hová menniük és nem tudják fenntartani magukat. „Nem lesznek gyerekeim, arra gondoltam, miért ne használhatnám ezt a helyet jó célra?” – nyilatkozta a herceg a  Thomson Reuters Alapítványnak.

Manvendra Singh Gohil (Getty Images)

Mohil tervei szerint a központ szállást, orvosi ellátást és HIV-felvilágosítást kínál majd a rászorulóknak, de szakmát is tanulhatnak majd. 

A herceg döntése azért is jelentőségteljes, mert Indiában a homoszexuális kapcsolatok illegálisak, és a saját nemükhöz vonzódó embereket durván megbélyegzi a társadalom. A homoszexuálisok fokozottan ki vannak téve a hajléktalanná válásnak, egyes pároknak pedig el kell menekülniük a hazájukból, mivel becsületgyilkossággal fenyegetik őket.

Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top