Életmód

Ilyen, ha fordul a kocka a régi idők szexista reklámplakátjain

Egy kreatív fotós megnézte, mi történik, ha néhány szexista vintage reklámon felcseréljük a szerepeket, és a férfinak kell a konyhában robotolnia, míg a nő az ágyban olvasgatva pihen.

Hátborzongató végignézni az alig néhány évtizeddel ezelőtt készült reklámplakátokat, és meglátni, hogyan gondolkodtak a nőkről egy teljesen elfogadott, jóváhagyott és támogatott rendszerben. A legtöbbször a konyhában sürgölődnek, kiszolgálják a dolgos férfit és elképesztően boldogok, ha porszívót kapnak karácsonyra… De mi van, ha megfordítjuk a szerepeket?

Egy libanoni fotós, Eli Rezkallah zseniális módon alkotta újra az ’50-es évek szexista reklámjait, amelyekben ezúttal fordult a kocka, és már kosztümös nők feszítenek büszkén a megalázkodó, kötényes férfiak mellett. Valószínűleg nem minden férfinak lesz ínyére a dolog – persze Rezkallah egy percig sem állítja, hogy a helyzet fordítottja lenne az ideális megoldás. Csak érdekes élmény eljátszani a gondolattal, mennyire meghökkentőnek tűnik ugyanaz a helyzet, ha kicsit másképp vannak leosztva benne a lapok.

 

BoredPanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top