Életmód

Balhé a vonaton: kerekesszékes férfi keveredett vitába a mozdonyvezetővel

A mozgássérült férfi szerint sokat kellett várnia, hogy segítsenek neki, a vasúttársaság viszont állítja, minősíthetetlen hangnemben beszélt a dolgozókkal.

Egy férfi kerekesszékkel Sopronból utazott haza a Komárom-Esztergom megyei Ácsra a GYSEV menetrend szerint járatával. Mihály elmondása szerint Győrben megalázó helyzetbe hozták, mert minden utas leszállt, de őt fent hagyták a vonaton, hiába kért segítséget – írja a Kisalföld.

Állítólag a vasúttársaság dolgozói csak nevettek rajta, a mozdonyvezető pedig csak sokára érkezett meg, hogy segítsen neki leszállni. A férfi azt mondja, a mozdonyvezető nyomoréknak nevezte, és még a sapkáját is hozzávágta.

A GYSEV szerint a férfit az emelőszerkezet segítségével felsegítették Sopronban a vonatra, de már ekkor minősíthetetlen hangnemben beszélt a vasúti személyzettel, és sértegette őket.

Győrben azt mondták neki, hogy a vonat átáll egy másik vágányra, hogy könnyebben leszállhasson, de a férfi kitámasztotta az ajtót, hogy a vonat ne tudjon elindulni. Ekkor végül lesegítették a vonatról, még mielőtt az elindult volna.

Mihály elismerte, miután öt percet várt Sopronban, hogy a mozdonyvezető segítsen neki felszállni, azt mondta: olyan gyors, mint a tetű. Az ajtó kitámasztásával pedig azt szerette volna elérni, hogy panaszát vegyék jegyzőkönyvbe.

A GYSEV belső vizsgálatot indított az ügy részleteinek tisztázására.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top