Életmód

Ennyit keres egy kezdő pénztáros az Aldinál

Nem rejti véka alá az Aldi, hogy mekkora bért fizet munkavállalóinak. A kezdő eladói fizetés bruttó 272 ezer forint, de a kiemelt üzletekben ez az összeg még magasabb.

Immár nyilvános, hogy mennyit keresnek az Aldi munkavállalói, miután az áruházlánc szerdán közzétette a magyarországi bértáblát. Az Aldi ugyanarra a pozícióra az egész országban ugyanazt a fizetést adja, kivéve a kiemelt üzletekben, ahol lényegesen többet dolgoznak a munkavállalók.

Az Aldi közzétett bértáblájából kiderül, hogy

  • Januártól a bolti eladók és a raktárosok kezdő bére heti 40 órás munkaidőre vetítve bruttó 272 269 forint, amely a cafeteria keretén belül további nettó 8333 forinttal, illetve 5000 forintos Erzsébet utalvánnyal egészül ki, így bruttó járandóságuk a cafeteria elemekkel kiegészítve eléri a havi 292 319 forintot.
  • Ez az összeg a cégnél töltött idővel arányosan nő, így a tíz évet meghaladóan az üzletben dolgozók havi bruttó járandósága eléri a 372 519 forint kiegészítve a cafeteria elemekkel. A Budapesten belüli és környéki üzletek dolgozóinak BKV-bérletet is fizet a cég.
  • Ugyanez a bértábla vonatkozik a biatorbágyi logisztikai központban dolgozókra, az ő esetükben ráadásul az Aldi állja a targoncavezetői jogosítvány megszerzésének költségeit is.
  • A kiemelt üzletekben a kezdők bruttó 322 319 forintot, a tíz éve a pozícióban az Aldinál dolgozók pedig 417 519 forintot kereshetnek.
  •  A boltvezetők bruttó járandósága a cafeteria elemekkel kiegészítve 517 119 forintnál kezdődik, azonban a kiemelt boltokban elérheti a havi bruttó 844 519 forintot is. 

MTI Fotó: Balaton József

Az Aldi bruttó összegeket adott meg, a nettó fizetés alakulása több mindentől is függ. Átlagban viszont elmondható, hogy a 844 ezres fizetés nettója 560 ezer körül van, míg a bruttó 272 ezernek 180 ezer körül van a nettója.

Index

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top