Életmód

Elegük van a légitársaságoknak: nincs több süni meg páva a repülőn

Egyre többen próbálják szorongásra hivatkozva felcipelni a repülő utasterébe különböző „segítő” állataikat, de több légitársaságnak is kezd elege lenni ebből.

Nemrégiben mi is megírtuk a felháborodott utas történetét, aki nem vihette fel hatalmas páváját a United Airlines járatára. A jelenség nem egyedi eset: egy ideje mindenki tarthat nem túl bonyolultan beszerezhető speciális engedéllyel mindenféle segítő állatot, amikre sok helyzetben egészen más szabály vonatkozik, mint a sima házi kedvencekre. Persze az ilyen állatok jelenléte sok esetben tényleg indokolt, hiszen nemcsak vakoknak, de például szorongásos betegeknek vagy epilepsziásoknak is segíthetnek a segítő kutyák. Meg lovak, macskák, sünök, pávák, majmok és még ki tudja, milyen lények.

Csakhogy most az United Airlinesnak elege lett a reptéri állatkertből, és közölte, hogy többé nem mehetnek fel az emocionális segítő sünök, kígyók, pávák és rovarok a repülők fedélzetére. Néhány állat egyébként továbbra is utazhat az utasok között – például a 48 órával az indulás előtt bejelentett és orvosilag igazolt segítő nyulak és macskák (és persze kutyák) szintén engedélyezettek a repülőkön. Csak tavaly 76 000 kérelmet kapott a United Airlines különböző állatok fedélzeti szállítására, ami 75%-os emelkedést jelent a korábbi évekhez képest.

 

TheSun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top