Három napig ült a kádban az idős nő, mert túl gyenge volt, hogy kimásszon belőle

nlc | 2018. Február 12.
Egy szomszédjának tűnt fel, hogy egy ideje már nem látta az idős asszonyt. Mikor többszöri próbálkozás után se nyitott ajtót, a szomszéd értesítette a hatóságokat.

Három napra saját fürdőszobájának foglya lett egy 80-as évei közepén járó brit nő, mert túlságosan gyenge volt ahhoz, hogy fürdés után kimásszon a fürdőkádból. A végletekig legyengült asszony segítséget sem tudott kérni, életét a szomszédja mentette meg, akinek feltűnt, hogy jó ideje nem találkozott már az idős asszonnyal.

„Feltűnt, hogy napok óta be vannak húzva a függönyök az ablakán. Ezután többször is becsengettem hozzá, és mivel nem nyitott ajtót, riasztottam a hatóságokat” – idézi a brit Mirror című lap a neve elhallgatását kérő szomszédot.

Az ügyben megszólalt Tom Matthews essexi rendőrtiszt is, aki elsőként érkezett a riasztás után az idős nő lakásához. Elmondta, a kimerült és halálra rémült asszonyt azonnal kórházba szállították, az állapota jelenleg stabil. Hozzátette, az idős nőnek sajnos nincsenek barátai a városban, szerettei pedig távol élnek, így akkor, mikor a leginkább szüksége lett volna a segítségre, senki nem jött át hozzá.

„Ez az eset is kiválóan példázza, miért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a környezetünkben élőkre, különösen, ha idős, sérülékeny, kiszolgáltatott emberekről van szó. Ha most nem lett volna a lelkiismeretes szomszéd, aki észrevette az apró, mégis figyelmeztető jeleket, könnyen tragédia lehetett volna a dologból” – tette hozzá a rendőrtiszt.  

Exit mobile version