Életmód

Mégis van elegendő védőoltás

Cáfolja az OGYÉI azt az értesülést, miszerint nincs elegendő védőoltás jelenleg a rotavírius-fertőzés megelőzésére a hazai gyógyszertárakban.

Miután délelőtt az MTI kiadott egy hírt arról, hogy országos hiány alakult ki a rotavírus-fertőzés elleni egyik védőoltásból, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet felhívta a figyelmet arra, hogy létezik a piacon egy másik, gond nélkül beszerezhető vakcina is, amely legalább olyan hatásos, mint a hiánytermék.

Elérhető a gyógyszertárakban a rotavírus-fertőzés elleni védőoltás – Forrás: thinkstockphotos.com

Az OGYÉI szerint Magyarországon a rotavírus-fertőzés megelőzésére pillanatnyilag két védőoltás, a RotaTeq (forgalmazó: MSD) és a Rotarix (forgalmazó: GSK) érhető el. Ezek közül az egyik, a Rotarix gond nélkül beszerezhető a patikai forgalomban.

RotaTeqből januárban másfél hónapra elegendő mennyiség behozatalára kontingensengedélyt adott ki a második legnagyobb gyógyszer-nagykereskedő cégnek az OGYÉI, amely úgy tudja, ennek a tételnek a felét már behozták és értékesítették, február végén pedig érkezik egy jelentősebb adag, több hétre elegendő vakcina.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top