Életmód

Fizetőssé válhat az ingyenes internetes pornó az Egyesült Államokban

Olyan törvényjavaslatot tárgyal hamarosan Rhode Island állam, amely arra kötelezné az állam internetszolgáltatóit, hogy blokkolják a netes pornóoldalakat, amelyeket előzetes regisztráció és némi pénz befizetése után oldanának fel az előfizetők kérésére.

Ki gondolta volna, hogy a netsemlegesség eltörlésének első áldozata az internetes pornó lesz? Márpedig ha Rhode Island törvényhozó testülete rábólint, akkor az államban az összes pornóoldalt blokkolják majd, és csak regisztráció után, pénzért cserébe lehet őket böngészni.

Az internetes pornó lehet a netsemlegesség eltörlésének első áldozata

A törvénytervezet hivatalos indoklása szerint elsősorban a 18 évnél fiatalabbakat védenék az internetes pornográfiától. Ha a törvény zöld utat kap, akkor a netes szolgáltatókat kötelezik a pornóoldalak blokkolására, amit csak írásbeli regisztráció és egy egyszeri, 20 dolláros díj befizetése után oldanak fel az ügyfél kérésére.

A Jezebel megjegyzi, hogy az eddig ingyenes internetes pornóoldalak fizetőssé tétele egyedi megoldásnak tűnik, de a netsemlegesség eltörlése után valószínűleg több állam is így igyekszik majd gyarapítani az államkasszát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top