Életmód

A milleniumi generáció fele megy át életnegyedi válságon

A 25-35 éves korosztály több mint fele tapasztalt életnegyedi krízist.

A mid-life crisis, azaz az életközépi válság fogalmam ne ismeretlen: azt az állapotot jelöli, mikor az ember 40 felett hirtelen elakadva érzi magát. Megkérdőjelezi, miért fontos, amit csinál, hová tart az élete és így tovább. Azonban úgy fest, egyre relevánsabbá válik egy ezt megelőző krízisközeli állapot, a quarter-life crisis, azaz az életnegyedi válság.

Egy brit felmérés mutatott rá, hogy a 25-35 év közöttiek – akiket újabban milleniumi generációként szokás címkézni – több mint fele él át ilyen életnegyedi válságot, azaz küzd financiális, karrier- és magánügyi gondokkal. A 2000 résztvevővel végzett kutatás szerint a pénzügyi nehézségek a válság elsődleges okozói. 53% gondolja úgy, hogy nem áll stabil lábakon az egzisztenciája, valamint többet költ egy hónapban, mint amennyit keres.

További nyomást jelent a megfelelő, kihívásokkal teli hivatás (26%), valamint a biztos , komoly párkapcsolat hiánya is (25%). Ugyanakkor a kutatást vezető Dr. Olvier Robinson szerint az életnegyedi válságnak van pozitív oldala is: ha megtapasztaljuk, milyen padlón lenni, könnyebben adjuk a fejünket változtatásra. Kreatívabban és bátrabban állhatunk az élethez, új élményekre, új kihívásokra találhatunk.

independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top