Életmód

Hatalmas ajándékot kapott a ghánai iskola, ahol krétával oktatták az informatikát

Egy hónapja még a táblára rajzolta a Wordöt a ghánai számítástechnika-tanár, ma nincs erre szükség.

Emlékeztek még arra a ghánai számítástechnika-tanárra, aki számítógép híján a táblára skiccelte fel a Word szövegszerkesztő felületét, és annak a segítségével tanította a diákokat a program használatára? A krétával számítástechnikát oktató Richard Appiah Akoto híre gyorsan eljutott a Microsofthoz is, és ekkor jött a meglepetés.

A Microsoft ugyanis megemelte a kalapját az elszánt afrikai tanár előtt, és egy ghánai partnerén keresztül számítógépekkel és szoftverekkel látta el azt az iskolát, ahol Akoto is oktat. Sőt, a tanárt elvitték egy szingapúri konferenciára is, ahol tovább bővíthette ismereteit, illetve maga is tartott egy előadást arról, hogyan igyekezett megoldani az oktatást számítógépek nélkül.

De nem csak a Microsoft küldött számítógépeket a szegény ghánai iskolának. Amirah Alharthit, az angliai Leeds Egyetem szaúdi származású doktorandusz növendéke 5 asztali számítógépet és laptopokat adományozott az iskolának, mert lenyűgözte Akoto oktatáshoz való hozzáállása.

A Betenase M/A Junior Középiskolában 2011 óta nincs számítógép – írja a CNN.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top