Életmód

Táblára rajzolt monitoron oktatja diákjait számítógép-használatra a ghánai tanár

Egy fiatal ghánai férfi nem hajlandó beletörődni országa elmaradottságába, ezért számítógép híján táblán mutogatja diákjainak, hogy mit hol fognak megtalálni egy monitoron.

Owura Kwadónál valószínűleg kevés elkötelezettebb tanár létezik. A fiatal afrikai férfi Ghána rurális, technikailag legelmaradottabb részein oktat számítógép-használatot a diákjainak. Mivel ehhez nem áll rendelkezésére számítógép, csak saját vizuális és rajzkészségére számíthat.

Táblára rajzolja fel a gyerekeknek, hogy néz ki egy számítógép és melyik alkalmazás hol található rajta. Azt mondja, a módszere működni látszik, a gyerekek nagyon élvezik az óráit. Persze az lenne a legjobb, ha minél hamarabb igazi számítógépen is kipróbálhatnák a tanultakat, amire most már minden esélyük megvan. Mert miután bejárta a Facebookot az informatikai ismereteket krétával oktató tanár képe, rengeteg felajánlás érkezett számítógépek vásárlására. Így a ghánai tanárnak és a segítőkész embereknek hála még talán a környékbeli iskolákba is fog jutni belőle.

(Forrás: Boredpanda)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top